Utvalt inlägg

All kärlek är bra kärlek!

Detta är förstasidan hos Billey Shamrock underhållare, artist och kompositör.

Detta är också sitens aktualitetsavdelning där du informeras om vad som för tillfället är på G, vad Shamrocks leverne, handel och vandel anbelangar.

.

.

En ny skiva – Vid mästarens fötter – släpptes digitalt och på LP den 24/11 2023.

Nere hos den otrolige Perry Stenbäck på Jylland har 10 nya låtar spelats in och blivit till en LP-skiva (guldvinyl) i 200 exemplar.
Du kan fortfarande boka ditt ex genom att swisha 230:- till 0708664338. Skriv LP i meddelandet!
Några reaktioner här:

”Sablar vad bra Billey Shamrocks nya platta är!
En jämn samling högkvalitativa visor med mycket välplitade texter, i en anda av Magnell/Höglund. Alla som tilltalas av genren bör ge detta album en chans!”
Nils Nippe Svensk Andersson
2023-11-30


”I en tid när brunhögerns sakta brer ut sig som en cancertumör i moder Svea blir jag stolt över att kampen mot fascism och för den lilla människan engagerar så många av mina vänner på så många olika sätt.
Nu på morgonen har jag till kaffet o ciggen lyssnat igenom Billey Shamrocks nysläpp som pressats på vinyl minsann, men som också ligger på Youtube. Det är en trevlig liten historia med kluriga visor och låtar om allt möjligt i vardagen. Billey har en skön röst och texter man lyssnar på både med ett leende och med eftertanke. Jag gillar skivan skarpt. Och ja, jag blir stolt när mina vänner för kampvisans stolta tradition vidare! Bra jobbat Billey!”
Tjeerd van der Straat
2023-11-28


”Oj, nu har vi lyssnat på skivan Billey Shamrock, den gick rakt in i hjärtat! Här kom din röst till sitt bästa, tänkvärda texter och bra musik!
Alla borde köpa denna skiva ♥️
Anderz Carlsson & Lisbeth Oscarsson
2023-11-29


En av mina bästa vänner, Billey Shamrock, har släppt en mäktigt bra skiva! Köp den i julklapp till alla du känner och dej själv med! 😁👍
Annika Gabriella Brink
2023-11-29

Redan den 31/1 släpptes en digital EP med en tidigare outgiven låt och en helt ny. Gästartister på dessa spår är operasångaren John Haque och idolen Dan Hylander.

.

.

Ny ”Merch”!
Illa snygga T-shirts i hög kvalitet – Fruit of the loom. 140:-
Beställ på billeyshamrockmusic@gmail.com

Erkännanden!
I januari 2016 fick Billey den stora äran att mottaga Alternativa Taubestipendiet, insamlat av musikerkolleger Norden runt!
Onsdagen den 16/3 2016 erhöll Billey 2016 års Ulf Peder Olrogstipendium på 20000 kr tillsammans med Maria Misgeld!

Skivor de senaste åren!
1/7 2017 släpptes CD:n Önneköpsvalsen, där Billey framför sin egen komposition ackompanjerad av dragspelslegenden Nils Fläcke och multimusikanten Benny Guran Sjögren.
Omslag: Samuel Trygger.
Denna skiva försäljs i första hand i Republiken Önneköp å Österlen för 100 riksdaler.
Skivan

2/10 2017 var det så dags för release av Vandringsmäns efterlängtade fullängdare Vandringsmän hela Dan – 14 Dan Andersson & Katrinebergsvisa.
Vandringsmän består av Billey Shamrock, Puch Magnus Olsson och Gunnar Ekman, vilka alla tre brinner för Finnmarkens store skald Dan Andersson.
Denna skiva, som spelats in i Benny Gurans studio och har en snygg omslagsdesign av Samuel Trygger, finns nu att införskaffa för 150:-.Vandringsmän hela Dan

2015 släpptes Strån till stacken – en hyllning till Stefan Demert, en platta som Billey producerat och där han även sjunger två låtar av Stefan.
I övrigt medverkar många av landets bästa vissångare.
Omslag: Samuel Trygger.
Den är MYCKET bra! – Och kostar bara 100:-!
Omslag

CD:n Billeys ljusa sida släpptes 2013.
Billeys ljusa sida - skivan

Även Vandringsmän har gjort en ball T-shirt som kan beställas!