Röster ur publikens led


”Stort tack!! Vilken dag det blev! Så mycket folk och vilken lyckad dag!”
.
Med Vänlig Hälsning Annika Hanson Grinda Wärdshus AB
.
2024-06-21

”Stort tack för en tjusigt bred repertoir, framförd med humor och humör.”
.
Lars Ohly, förbundssekreterare Verdandi
.
2024-05-31

”Release för LP-skivan Vid mästarens fötter, november 2023

………………………………………………………………………………………………………………………………..

”Jag satt på juldagens afton och lyssnade på din platta. Jättebra!
Ett extra tack för ”Det går en vålnad” och ”Kampvisa”! Allt gott kamrat!”
.
Bengt Levin
.
2023-12-25

”Lyssnar på Billey Shamrocks nya LP. Beundransvärt att framställa denna smakfulla skiva som ett bevis på den sanna trubadur och låtskrivare Billey är. Personligt och folkligt. Klart att man stöder sanna trubadurer!❤

.

Pia Isaksson
.
2023-12-21

”Billey! Med mycket nöje har jag lyssnat igenom din senaste ”guldskiva”! Både positiva, viktiga och roliga texter i dessa rätt dystra tider!”
.
Torbjörn Langborn
.
2023-12-16

”Billey!
Det känns så rätt med nya albumet. Bra antidepp.
Bra att hitlåten ligger först, lagom mycket Dylanpåverkan, din röst är i toppform.”
.

Jan Hammarlund
.
2023-12-10

”Ett epokgörande mästerverk!”
.
H P Burman
.
2023-12-03


”Makalöst fint album! Och mästerligt, omsorgsfullt producerat.”
.

Patrick El-Hag Raitl
.
2023-11-30

”Sablar vad bra Billey Shamrocks nya platta är!
En jämn samling högkvalitativa visor med mycket välplitade texter, i en anda av Magnell/Höglund. Alla som tilltalas av genren bör ge detta album en chans!”

.
Nils Nippe Svensk Andersson
.
2023-11-30

”I en tid när brunhögerns sakta brer ut sig som en cancertumör i moder Svea blir jag stolt över att kampen mot fascism och för den lilla människan engagerar så många av mina vänner på så många olika sätt.
Nu på morgonen har jag till kaffet o ciggen lyssnat igenom Billey Shamrocks nysläpp som pressats på vinyl minsann, men som också ligger på Youtube. Det är en trevlig liten historia med kluriga visor och låtar om allt möjligt i vardagen. Billey har en skön röst och texter man lyssnar på både med ett leende och med eftertanke. Jag gillar skivan skarpt. Och ja, jag blir stolt när mina vänner för kampvisans stolta tradition vidare!
Bra jobbat Billey!”

Tjeerd van der Straat

2023-11-28


”Oj, nu har vi lyssnat på skivan Billey Shamrock, den gick rakt in i hjärtat! Här kom din röst till sitt bästa, tänkvärda texter och bra musik!
Alla borde köpa denna skiva ♥️
.
Anderz Carlsson & Lisbeth Oscarsson
.
2023-11-29

”En av mina bästa vänner, Billey Shamrock, har släppt en mäktigt bra skiva! Köp den i julklapp till alla du känner och dej själv med! 😁👍

Annika Gabriella Brink

2023-11-29

”Tack Billey för en fin show! Du är verkligen en fantastisk entertainer med en fin låtskatt!”
.
Chimo Pierre Andersson – Chimos vänkväll, Tellus

2023-09-08
          ——————————-

”Oj, vad publiken gillade dig i fredags på Biocafé Tellus och Chimos vänkväll- fin avslutning på en innehållsrik och tänkvärd afton!”

(Chimo Pierre Andersson: ”Vad skoj! Jag instämmer, han tog dem med storm och de tog emot honom med all sin kärlek!”)
.
Birgitta Ohlsson – Chimos vänkväll, Tellus

2023-09-08

            ——————————-

”VANDRINGSMÄN – Billey Shamrock,  Puch Magnus Olsson & Gunnar Ekman är ett begrepp i dagens läge.
Underbart rolig föreställning på anrika, älskade Stocksundstorps gård, denna söndagen den 23:e juli 2023.
Tre härliga, proffsiga killar som gav sitt bästa framför en jublande publik. Spex & kul mellansnack, så att APPLÅDERNA haglade.
Värdinnan, Soulqueen Caroline Williams med sambon Mikael Lundberg, öppnade sina salongsdörrar till en omfattande kulturpublik, med förfriskningar och vänskap. Till Kulturscenen Stocksundstorps gård kommer man som gäst men går därifrån som vän. Det hade redan den älskade skaperskan och konstnärsprofilen Mor Carinne Löfgren-Williams sett till, mamman till Caroline Williams.”
.
Martina Maren Orlop – Stocksundstorps gård

.2023-07-23


——————————-
”VISFESTIVALEN SOM ÄR VÄRD EN STÖRRE PUBLIK
”Förortsmörkret rullar över Liljeholmsbron” (när nattbussen passerar tidigt på morgonen) i trubaduren Billey Shamrocks svängiga låt ”Godmorgon Solberga hur mår du” som han framförde på visfestivalen under Liljeholmsbron på söndagen.
Jag gillade också Billey Shamrocks ”Balladen om Sven Ljungberg från Korpmossen”, hans svenska version av Shel Silversteins (1930-1999) ”The Ballad of Lucy Jordan” (mest känd genom Marianne Faithfulls inlevelsefulla tolkning). Även Drömvisa, som han skrev till sin nu 29-årige, då 3-årige, son värmde mitt hjärta.
Yrkestrubadurerna förenings (YTF:s) visfestival med ett tiotal trubadurer, som gratis under fem timmar bjöd på högklassig underhållning på den tillfälliga så kallade kulturpontonen under Liljeholmsbron, hade varit värd en betydligt större publik än de få som hittade dit.
Därför vågar jag mig på att föreslå Billey Shamrock, Jan Hammarlund, Elin Lyth, Lolita Ray och de andra trubadurerna att de väljer en mer publikdragande plats till nästa visfestival.
Varför inte till exempel Stortorget i Gamla stan. Där blir det garanterat storpublik.
Och det är YTF:s visfestival värd. Definitivt.”
.
LARS EPSTEIN
.
2023-07-09
            ——————————-

”Hög stämning hos Hökis Visrum i Högdalen i kväll när Billey Shamrock firade 40 år som artist! Med på scenen fanns också vännerna Gunnar Ekman och Puch Magnus Olsson. Billey kan verkligen ta sin publik i hand med sitt smittande humoristiska sätt – rösten är stark och trygg – berättelserna kring låtarna givande… Stort TACK Billey du är bäst!”

.
Gun Hemström – Hökis visrum
.
2023-03-16
            ——————————-

”Tack för ikväll! Long time no see!
Kul att se dig igen och vilket härligt band!Vem kunde tro att en enkel krogspelning kunde vara så stämningsfull?!? Hälsa grabbarna och tacka!!”

Roger Engström – Engelen med Vandringsmän
.
2022-11-20
            ——————————-

”Billey Shamrock! En gammal punkare som tappat tempo och numera bara orkar lira visor?
Ingalunda. Billey är ett stycke levande musikhistoria som rör sig ogenerat i de flesta genrer inom text & musik! Starka band till ungdomens punk, lika starkt och kunnigt om Dan Anderssons lyrik. Billey börjar klockan 15.00 på Verandans Visfestival lördagen 3 september. Must see!”

Trubadurtåget Sweden

2022-08-24


”Tack Finfina Monica och den Förträfflige Billey för så genomtrevlig underhållning idag här i Bredäng på Jakobsbergs gård! Nu är glädjens tid här!”

Birgitta Ohlsson

2022-07-18


”Bästa gårdsfesten på hundra år! Hälsa trubaduren lite extra från oss! Vi tyckte att han var toppen och barnen uppskattade verkligen låtvalet anpassat för dem.”

Margit Lindberg, BRF Fleminggatan 30

2021-09-20


Så här står det i kongressutvärderingen som förbundsstyrelsen antog idag:
”Under kongressen bjöd artisten och trubaduren Billey Shamrock på sång och musik. Det var ett lyckokast att engagera Billey som Verdandis egen kongresstrubadur. Det förstärkte värdigheten i parentationen och höjde kvaliteten på torgmötet. Den största behållningen var ändå att Billey med jämna mellanrum höjde stämningen i kongressarbetet med sina väl valda sånger och inpass.”

Verdandi

2020-09-14


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Dagens konferencier, Billey Shamrock, såg till att tempot var högt och han blandade gästtal med egna musikinslag och referat från festplatsen – stort tack Billey för din strålande insats!”

Segeltorps IF:s 90-årsjubileum (citat från hemsidan)

2015-05-09


”Grym toastmaster du var på Lillemor Gustafsson Håkansson och Jimmy Håkanssons bröllop!! Vi skrattade så vi grät!!”

Lena Embretsson

2014-06-11


”I extas…lyssnar på vännen Billey Shamrocks CD – WOW du äger!”

Mia Wallin

2013-11-07


”Stort tack Billey Shamrock Gleissner för att du gjorde vår kväll så lyckad med din musik och härliga personlighet. Många tackkramar!”

Lhena & Bosse Jangenrud

2013-08-23


”Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billy Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet”

Dan Anderssonveckan

2013-08-03


”Releasekonsert för skivan Billeys ljusa sida. Plats: Big Ben 30 oktober 2013

Det var länge sedan Billey Shamrock släppte en skiva och det var med förväntan som publiken samlades på Big Ben i Stockholm för att lyssna.
– Jag ville göra en snäll skiva, säger Billey som introduktion….

Billey är scenvan och kan hantera en publik och inte minst på Big Ben där en stor del av publiken redan är hans givna lyssnare. Den nya skivan är en mixning av andras material och egna låtar, en mixning av rock och vispop med dofter från punken. Det egna materialet har en klar dragning till naturen och längtan till landet och hans beundran för Dan Andersson går som en röd tråd.

Av låtarna som jag fastnade för  var ”Frihetslängtan” tonsatt av Pyret Moberg med text av Billey. Han berättade att det är en av hans äldsta låtar, skriven i tonåren. Redan då fanns naturromantiken med. Låten ”Retrospektiv” är en hyllning till Kjell Höglund, en text som verkligen gör själ för namnet. Skivans vackraste spår är ”Ett slut” som tillägnas Dan Andersson och Bosse Setterlind, där finns ro och harmoni och en Billey som nästan når fram till sin förebild Dan Andersson.
Min stora glädje är ett av spåren, Bernt Stafs ”Ledsagarinna till lidelse” som var en av Bernt Stafs bästa låtar enligt mitt tycke. Det är glädjande att Bernts texter inte faller i glömska för de blir aldrig gamla. Ytterligare ett spår skall nämnas ”Den vackraste lögnen” av Klarapoeten Harald Forss, som Billey tonsatt. ”Dårar och kärleksbarn” har jag hört flera gånger och det är en av de låtarna på skivan som ryms inom ramen för proggen. En stark text om samhällets unga och de utsatta.

Nästa skiva, säger Billey kommer att bestå av specialskrivna texter till artister som påverkat honom i hans utveckling. Varje låt destineras den artist som medverkar på skivan tillsammans med honom. Det blir duetter med Louise Hoffsten, Py Bäckman, Dan Hylander, Owe Thörnqvist, Ola Magnell med flera.
Under en vecka har han varit på Gotland och bara skrivit musik för den nya skivan. När den blir klar är däremot ett frågetecken, det gäller att få tiderna att gå ihop mellan honom och de andra medverkande.
Onekligen ser man fram emot detta med nyfikenhet, idén är grymt bra, artisterna lika varierande som Billeys egen repertoar. För resten apropå Owe Thörnqvist, jag har aldrig träffat någon som kan så många texter som Billey, sedan spelar det ingen roll om det är Ernst Rolfs eller Owe Thörnqvists.”

Anne Skåner – Kulturbloggen

2013-07-31


”Hej!! Tack för en otroligt trevlig kväll!!! Du är otroligt duktig som artist,och är en underbart trevlig kille!! Känner mig hedrad att du vill bli min vän här på ”fejjan”!! Hojta till om du ska spela igen!!! Då kommer jag garanterat dit!! kram Anette”

Anette Viksten-Svensson

2013-07-13


”Bäste Billey Shamrock Gleissner, lika bra på att tolka andras som sina egna texter. Så rolig och säker! En sann ordkonstnär när det gäller träffsäkerhet och att få till briljanta formuleringar och omskrivningar.
Hans motto: ”All kärlek är bra kärlek” Kan man annat än gilla?”

Maria Eriksson
2012-08-13


”I Luossastugan i Skattlösberg började dagen med sång och berättelser av guiden Linda Rattfelt. Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billey Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet.”

Dala-Demokraten
2012-08-04


”På scen stod också veteranen Rolf Rondahl från Karlskoga, Roine Lindström som fått såväl Parling-priset 1993 som Gunde Johansson-priset 2007 och mångsysslaren Billey Shamrock med rötter både i rock och poesi.”

Dala-Demokraten
2012-07-30


”Vi vill tacka dig och din kompis för en härlig upplevelse med anledning av underhållningen på Nisse Lööfs 75-årsdag 21/1! Vi är så imponerade, både av dina/era musikaliska kvaliteter, men också hela framtoningen med historier, berättelser och inte minst ert härliga sällskap vid bordet! Gick in på din hemsida och såg bl.a. dina härliga barn som du berättade så kärleksfullt om!
Ha det bra, grattis på födelsedagen nästa vecka och tack igen för en oförglömlig kväll på Sundsta!
Länge sen vi har haft så roligt!!”

Varma hälsningar bords-och hotellgrannarna
Kari och Sven-Olof Ledung i Eskilstuna.
2012-01-21


(Ur FKC:s medlemsblad)
”Billey Shamrock kan få en gråsten att sjunga.”

Lotta Nöjd, ordförande FKC
2011


”En annan är nu tillbaka i Gävle och jag tänkte bara skicka iväg ett litet mail till dig. Vill ju liksom tacka en extra gång för en underbar eftermiddag med musik och underhållning, jag tyckte verkligen att det var toppen och många av dom övriga i sällskapet var ju helt övertygade om att du känt både mig och farsan i åratal. Så än en gång, ett stort tack till dig för att du gjorde ett så fantastiskt jobb.”

Stor kram
Niche Larsson
2010-08-21


”Den fantastiskt härliga sommarsöndagen den 9 augusti 2010 samlades ca 200 veteraner till ”en rolig dag” på den i många sammanhang välkända gräsängen vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. 17 veteranbilar från tre olika klubbar bjöd veteraner från sjukhem och andra institutioner till en åktur i sina glänsande bilar på en färd genom Stockholm till Djurgården. De fick där lyssna till vissång av trubadurerna Mathias Pettersson, Billey Shamrock, Robert Rebell och Olrog-tolkaren Ingmar Svensson. Alla helt fantastiska sångare, som engagerade bjöd på sig själva och inspirerande välkända visor av Evert Taube, Edward Pehrsson, Owe Thörnqvist m fl. Det var Billey som höll ihop programmet på ett proffsigt och humoristiskt sätt.”

PRO
2010-08-09


”Det är vi som ska tacka! 🙂
Det blev en kanonkväll, alla kom och tackade för en suverän underhållning. Hoppas att vi kan göra om det någon gång.”

Solifer/Polarvagnen i Dorotea
2008-12-06


”Tjena´moss!
Den utomordentliga vita singeln med min favorit – Blues mellan vagga och grav – har rensat öronen från allt vax som vanligtvis klingar här i arbetsstugan. Tack för den!”

Lasse Zackrisson
dragspelare och direktör, Vax från Waxholm 2008-07-20


”Tack alla!
Jag tycker det var en kanon-kväll, fantastiskt duktiga artister både Billey och Benny.
Nu får vi hjälpas åt att sprida informationen om kommande visaftnar, inte svårt med tanke på den fantastiska underhållning som bjöds.”

Anders Eriksson
FrejsFik 2007-09-27


”Hejsan och tack för i går!
Vet inte vad ni tyckte, men för egen del har jag nog aldrig hört Billey bättre. Räknade inte alla han tog upp från sitt artistiska galleri, men en hel hop var det.
Sen att han dessutom har begåvats med att få med ”multimusikanten” Benny Sjögren, gjorde det inte mindre bra. ”

Ove Strandh
FrejsFik 2007-09-27


”Hej!
Tack för skivan! Kanon!
Även ett stort TACK för gårdagskvällen!!! Jag har fått många positiva kommentarer om ditt uppträdande och alla var jättenöjda!!!
Hoppas att du är lika nöjd och att du har rösten i någorlunda bra skick!!!
Hoppas på återseende och hörande! ”

Camilla


Kommentarer om Rädda Solberga-dagen 15/9 2007:


”Hallo onkel William
Hoppas du och vi andra kan Rädda Solberga Du och Johan rockade toppen i fredags
Ulven Janne Benny Stefan Samuel och alla andra var också superbra. Tur att du dansade lite soldans mellan giggen…
Du är toppen
Moa
Är dock lite osäker på hur jag kom hem… ”

Moa Tärnström
2007-09-15


”Ah! Vilken kväll!
Tackar för senast och för plattbytet! Fantastiskt att höra hemmiljön så fint besjungen som i Godmorgon Solberga! Toppen allting! ”

Svensk pop
2007-09-15


”Tack för en trevlig kväll och ett bra & nödvändigt initiativ.
Stack hem till familjen lite kvickt efteråt, men bra jobbat broder! .
Haregott, rädda Solberga & fight the power! ”

Johan Johansson
2007-09-15


”Förlåt en senil och pensionerad före detta sekreterare. Jag glömde att nämna Billey Shamrock. Denne spillevink från Solberga var en lysande toastmaster med mera och bidrog i högsta grad till att kvällen blev så lyckad.”

Per-Albin Hansson
2007-08-04


”Billey Shamrock
Svenske Billey Shamrock er en uforlignelig humørbombe og fremragende entertainer, der leverer non-stop underholdning fra han vågner til han går i seng. Man bliver aldeles forpustet af hans høje tempo og dybt imponeret over hans kæmpe repertoire.”

Bjarne Lisby
Danmark 2006


”Avslutningen på fredagskvällens konsert var Billey Shamrocks framträdande. Det är svårt att beskriva Billeys insats med andra ord än STRÅLANDE! Hans kontakt med publiken var total. Han t.o.m. ibland hoppade ner bland publiken och tog dem med i sin show på ett sällan skådat sätt. Underbart framträdande och publiken i Kulturmagasinet Victor var helt sålda och ville inte släppa Billey ifrån sig, utan han fick ta till flera extranummer, innan publiken motvilligt lät honom sluta.”

Visans vänner i Hangö
juni 2006


”Två herrar som gav så där lite extra var Billey Shamrock och Samuel Trygger med aningen annorlunda ingredienser.”

Birgit Brunow
Tidningen Kustens morgon
juni 2006


”Kvällens sista artist Billey Shamrock öste på från första stund och försäkrade därmed att alla hängde med. Han är känd för sin stå-upp-komik som fungerade även i Hangö. Den totala scennärvaron och fylliga rösten, men också samspelet med visartisten Samuel Trygger gav valuta för hela slanten.”

Marit Lundström
Tidningen Västra Nyland
juni 2006


Hangöfestivalen 16/6
Viser og stand up

”Svenske Billey Shamrock gikk på scenen med et av de mest proffesjonelle programmene. Han serverte en salig blanding av både viser og humor. Det samme gjorde dansken Mikael Neumann. Begge disse fikk fram latteren hos publikum og var så proffe at de sikkert leverer sine show med lattergaranti. Gjennom denne festivalen kunne man lett glemme både tid og sted. Man bare var der og nøt. ”

Martin Aakervik
Hemsidan ”Nye Skalder.no”
juni 2006


”Billey!
Tack för i går. Mycket trevligt, tyckte både Anita och jag.
Jäkligt tråkigt att inte flera kan ”masa” sig ur OS-sofforna en sådan kväll.
Dan Andersson gillar jag, likaså Buddy Holly, Elvis, Ola Magnell m fl. Men Stefan Sundström har inte tillhört mina favoriter, men fan vet efter gårdagens presentation. Jag kanske måste omvärdera den inställningen.
Även duktiga killar omgav du dig med, trummisarna gjorde att det lät jävligt äkta rock`n rolligt.
Ha de bäst! /Ove ”

Ove Strandh
Efter Solberga Förortskapells spelning på Big Ben
14/2 2006


”Tjena
Såg dig igår, såg dig förut och för länge sedan! Du är grym, har någon sagt det förr?
Gillade speciellt din låt till mobbarna i plugget, grymt, tycker nästan du borde lägga till de där försnacket om de stackars mobbarnas framtidsutsikter på plattan!”

Anton Klepke
musikrecensent på musiktidningen muzik.se
19/10 2005


Som om någonting har hänt, Billey Shamrock och Solberga Förortskapell
YTF(r)ecords
W W W

”Billey Shamrock och Solberga Förortskapell har bildats för att framföra lokalt förankrade betraktelser från förorten Solberga. Så står det att läsa om skivan. Billey Shamrock Gleissner är bandledare/spelande tränare och har skrivit det mesta på CD:n. Och det är visor som har både sting och känsla. Det är lite som förr när visvågen var som högst och vågtopparna nådde överallt. Sådana är Billeys texter.
På skivan hörs också namn som Kenny Håkansson och Ewert Ljusberg och en rad andra som Gertrud Stenung på cello. Det är visa, det är progg, det är pop, det är country. Det växlar fort mellan stilarna och hela tiden med samma glada humör.
En riktig rökare är Till den som tänkte tanken om borgargardet. Jo, det är Dan Anderssons text som blivit vild och arg punk i en tonsättning signerad Gleissner och det känns helt rätt. Dan Anderssons text är punk, i vart fall på den här skivan. Texten passar som punk.
Som om någonting har hänt, är en kul skiva som känns hur aktuell som helst.
Köp den här skivan om du vill underhållas.”

Lennart Götesson, Dala-Demokraten
7/10 2005


”Billey Shamrock vår mest bokade middagsentertainer och absolut en av de främsta i Sverige inom gebitet skapa trivsel kring och under middag.
Billey toastmastern – entertainern – stand up-komikern är en hybrid av Babben Larsson och Lasse Berghagen. Således får man en komplett blandning av trevliga visor, allsång och roliga anekdoter om bl a Cornelis. Billey är också med hela kvällen och intar scen när det så är läge.”

Från artistbokaren Swealandz Artistförmedlings hemsida
2005


”Som vanligt och till allas glädje hade vår egen trubadur, Broder Billey Gleissner gitarren med sig. Han öste ur sin rika källa av visor och anekdoter, vilket väckte allmän munterhet och instämmande i kända melodier.”

2005


”Sist men inte minst måste Stockholmslogens O.M. Billey Gleissner nämnas. Han framträdde som entertainer vid ett flertal tillfällen under banketten, och hans härliga visor och underfundiga humor rev ner den ena applådåskan efter den andra.”

2005


”Tack för att du kom ner till Klubbhuset Nyårsdagen. SUPER-lativen haglar. Du skall veta att du är omtyckt. Orden jag hörde efteråt var: värme, professionalitet, samt ”Fan vilken bra kille, ta med honom till Klubbholmen!”

Krister Ulvenhoff
Heleneborgs båtklubb
2/1 2005


”Kanske Sveriges roligaste trubadur!”

Svenska Visteatern
Hässelby slott
18/10 2004


”Vill tacka gästande publik och Trubadurerna Billey Shamrock och Ewert Ljusberg för en synnerligen trevlig kväll i går fredag.”

Ove Strandh
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Oj, vilken kväll!!! Härlig stämning och salen full av visälskande människor. Evert är en naturbegåvning med sin norrländska humor och sin kraftiga röst. Hans olika dialekter är underbara att lyssna på. Tack för ”Briggen Blue Bird”`! Billey är en underhållande trubadur som kompletterar Ewert perfekt. De kände publikens önskan att de aldrig skulle sluta. Kvällen blev lång men tiden rann iväg för fort. Jag hoppas på flera visaftnar som denna.”

Barbro Klinga
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Klockan 13.00 klev en ung (40 år nyligen fyllda) tjusig kille upp på scenen, Billey Shamrock.
Hans intressen är visor och föreningsliv samt han vill bli författare. Pappan hade färgaffär på Hornsgatan och där började Billey arbeta redan som sjuåring som springpojke. Han hade härligt ljud i sin gitarr och spelade och sjöng Cornelis Vreeswijk som har gjort 865 lyriska verk varav över 400 inspelade på skiva. Ove Törnquists mest tungvrickande låtar fick vi höra. ”Dagny kom hit och spill” framförde han med en nick till Dagny Löfberg som bugade och tackade. Med glimten i ögat talade han om för oss, som eventuellt funderar på att bli trubadurer, ”att det alls inte är så lätt som det ser ut”. Han berättade också historier bl a om de två grabbarna som träffades utanför konsum. Den ena grabben säger ”Vi har fått en ny farsa” – ”Jaha, vad heter han då”? – ”Göte Hansson” – ”Jaha, han är bra, för honom hade vi i fjol”.
Det blev även låtar av Bellman, Dan Andersson och Robban Broberg.
Vi önskar Billey framgång, det är han värd. Hoppas vi får höra honom igen.”

Rut Sundén
SPF Fruängen
24/2 2004


”Mina vänner! Först och främst vill jag tacka Er för en formidabel insats i Kratte Masugn. Jag tror att ni har varit med och höjt medvetandenivån för deltagarna på vårt läger – därmed har ni också varit med och påverkat vår idrott de närmsta åren… (de´ du Billey…)”

Per Svensson
Utbildningskonsulent
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
27/9 2003


”Tack för en kanonkväll i fredags. Ett gäng upprymda människor gick hem och var lyckliga av kvällens begivenheter. Billey, en härligt galen kille, som var duktig att spela gitarr och sjunga. Våra skrattmuskler fick jobba för högtryck. Samuel Trygger, en otroligt positiv överraskning, vilken röst, vilken glöd. Båda två hade en fin kontakt med publiken, det var nästan magiskt. Jag fick en längtan att att krama om dem, och det gjorde jag också efteråt. Ibland får livet extra lyskraft.”

Elsie och Ivar
Gäster på Visloftet FrejsFik
21/3 2003


”Du ska veta att det sagts många positiva ord om dig här på Sparbanken idag. Än en gång STORT TACK för i fredags.”

Jennie Widestrand
Sparbanken Västra Mälardalen
10/2 2003


”Jag vill passa på att tacka så mycket för din insats på vår julfest den 20 dec. Alla som jag har pratat med tyckte att du gjorde ett toppenframträdande och att julfesten var lyckad.”

Kenneth Ahlfors
General Electrics Medical Systems
21/12 2002


”Dagen jag aldrig glömmer. Tack för en fantastisk underhållning!”

Bo Westerling
(I samband med sin 60-årsdag)
29/7 2000


”Tack för den trevliga kvällen på puben. Du satte nog publikrekord den gången. Alla hade roligt! Kom gärna och spela flera gånger. Tack!”

Tarja Hellman
Brf. Tre Källor,
2000


”Ett jättestort, varmt tack för ditt fantastiska uppträdande! Kvällen blev suveränt lyckad tack vare dina låtar och historier. Jättemånga har frågat var du finns. STORT TACK IGEN!”

Sussi Pettersson
Uppsala
8/4 2000


”Ellevilt på åsheim med 3 Vise-Menn & 1 Svenske! Billey Shamrock er svensken i gruppa. En munnrapp, energisk og spretten fyr med glimt i øyet. Flink till å synge og spille! Dette satte publikum virkelig stor pris på. ”

Tidningen Kragerø blad Vestmar
(I samband med 3 Vise-Menn & 1 Svenske´s turné)
Norge
17/3 1999


”Takk for fenomenal musikk-innsats på Midtsommarafton! Du bidrog i høy grad til at stemningen ble så bra! Vi hade en strålende feiring, og det var tydeligt at gjesterna våre (såvel som oss) hygget seg!”

Grethe Bakken
Braathen SAFE, Norge
1997


”Tusen tack, du höjde stämningen med 100%!”

Lasse Pettersson, Sven Wixner Bil AB
november 1997


”Underhållning bjöds också mellan varven. Billey Shamrock och Samuel Trygger sjöng bitska sånger. Billey Shamrock inte bara sjöng, han var en förträfflig konferencier också.”

Tidningen Syndikalisten
juli 1997


”Han sitter inne med en mektig allsidighet. Her finns friske og frejdige traller, humoren, spark mot byråkratiet, den stille vare lyrikk, viser i rock-stil osv.
Tross sin unge alder har Billey Shamrock turnert flittig gjennom Sverige i mange år. Dessuten har han skrevet en mengde viser sjelv og har blitt ”oppdaget” i både Danmark og Norge.
Skal han karakteriseres med få ord, så blir det ettertenksomhet og underfundighet – kryddet med humor!”

Kalle Zwilgmeyer
Ordförande i föreningen NordVisa
Danmark
1997


”Konferencier, underhållare och medarrangör – Billey Shamrock var en positiv upplevelse med alla sina upptåg och roliga historier. Dessutom höll han ordning och reda på scenen.”

Tidningen Härjedalen
juni 1990
(I anledning av Hede Musikfestival)Så här står det i kongressutvärderingen som förbundsstyrelsen antog idag:

” Under kongressen bjöd artisten och trubaduren Billey Shamrock på sång och musik. Det var ett lyckokast att engagera Billey som Verdandis egen kongresstrubadur. Det förstärkte värdigheten i parentationen och höjde kvaliteten på torgmötet. Den största behållningen var ändå att Billey med jämna mellanrum höjde stämningen i kongressarbetet med sina väl valda sånger och inpass.”


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Dagens konferencier, Billey Shamrock, såg till att tempot var högt och han blandade gästtal med egna musikinslag och referat från festplatsen – stort tack Billey för din strålande insats!”

Segeltorps IF:s 90-årsjubileum (citat från hemsidan)

2015-05-09


”Grym toastmaster du var på Lillemor Gustafsson Håkansson och Jimmy Håkanssons bröllop!! Vi skrattade så vi grät!!”

Lena Embretsson

2014-06-11


”I extas…lyssnar på vännen Billey Shamrocks CD – WOW du äger!”

Mia Wallin

2013-11-07


”Stort tack Billey Shamrock Gleissner för att du gjorde vår kväll så lyckad med din musik och härliga personlighet. Många tackkramar!”

Lhena & Bosse Jangenrud

2013-08-23


”Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billy Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet”

Dan Anderssonveckan

2013-08-03


”Releasekonsert för skivan Billeys ljusa sida. Plats: Big Ben 30 oktober 2013

Det var länge sedan Billey Shamrock släppte en skiva och det var med förväntan som publiken samlades på Big Ben i Stockholm för att lyssna.
– Jag ville göra en snäll skiva, säger Billey som introduktion….

Billey är scenvan och kan hantera en publik och inte minst på Big Ben där en stor del av publiken redan är hans givna lyssnare. Den nya skivan är en mixning av andras material och egna låtar, en mixning av rock och vispop med dofter från punken. Det egna materialet har en klar dragning till naturen och längtan till landet och hans beundran för Dan Andersson går som en röd tråd.

Av låtarna som jag fastnade för  var ”Frihetslängtan” tonsatt av Pyret Moberg med text av Billey. Han berättade att det är en av hans äldsta låtar, skriven i tonåren. Redan då fanns naturromantiken med. Låten ”Retrospektiv” är en hyllning till Kjell Höglund, en text som verkligen gör själ för namnet. Skivans vackraste spår är ”Ett slut” som tillägnas Dan Andersson och Bosse Setterlind, där finns ro och harmoni och en Billey som nästan når fram till sin förebild Dan Andersson.
Min stora glädje är ett av spåren, Bernt Stafs ”Ledsagarinna till lidelse” som var en av Bernt Stafs bästa låtar enligt mitt tycke. Det är glädjande att Bernts texter inte faller i glömska för de blir aldrig gamla. Ytterligare ett spår skall nämnas ”Den vackraste lögnen” av Klarapoeten Harald Forss, som Billey tonsatt. ”Dårar och kärleksbarn” har jag hört flera gånger och det är en av de låtarna på skivan som ryms inom ramen för proggen. En stark text om samhällets unga och de utsatta.

Nästa skiva, säger Billey kommer att bestå av specialskrivna texter till artister som påverkat honom i hans utveckling. Varje låt destineras den artist som medverkar på skivan tillsammans med honom. Det blir duetter med Louise Hoffsten, Py Bäckman, Dan Hylander, Owe Thörnqvist, Ola Magnell med flera.
Under en vecka har han varit på Gotland och bara skrivit musik för den nya skivan. När den blir klar är däremot ett frågetecken, det gäller att få tiderna att gå ihop mellan honom och de andra medverkande.
Onekligen ser man fram emot detta med nyfikenhet, idén är grymt bra, artisterna lika varierande som Billeys egen repertoar. För resten apropå Owe Thörnqvist, jag har aldrig träffat någon som kan så många texter som Billey, sedan spelar det ingen roll om det är Ernst Rolfs eller Owe Thörnqvists.”

Anne Skåner – Kulturbloggen

2013-07-31


”Hej!! Tack för en otroligt trevlig kväll!!! Du är otroligt duktig som artist,och är en underbart trevlig kille!! Känner mig hedrad att du vill bli min vän här på ”fejjan”!! Hojta till om du ska spela igen!!! Då kommer jag garanterat dit!! kram Anette”

Anette Viksten-Svensson

2013-07-13


”Bäste Billey Shamrock Gleissner, lika bra på att tolka andras som sina egna texter. Så rolig och säker! En sann ordkonstnär när det gäller träffsäkerhet och att få till briljanta formuleringar och omskrivningar.
Hans motto: ”All kärlek är bra kärlek” Kan man annat än gilla?”

Maria Eriksson
2012-08-13


”I Luossastugan i Skattlösberg började dagen med sång och berättelser av guiden Linda Rattfelt. Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billey Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet.”

Dala-Demokraten
2012-08-04


”På scen stod också veteranen Rolf Rondahl från Karlskoga, Roine Lindström som fått såväl Parling-priset 1993 som Gunde Johansson-priset 2007 och mångsysslaren Billey Shamrock med rötter både i rock och poesi.”

Dala-Demokraten
2012-07-30


”Vi vill tacka dig och din kompis för en härlig upplevelse med anledning av underhållningen på Nisse Lööfs 75-årsdag 21/1! Vi är så imponerade, både av dina/era musikaliska kvaliteter, men också hela framtoningen med historier, berättelser och inte minst ert härliga sällskap vid bordet! Gick in på din hemsida och såg bl.a. dina härliga barn som du berättade så kärleksfullt om!
Ha det bra, grattis på födelsedagen nästa vecka och tack igen för en oförglömlig kväll på Sundsta!
Länge sen vi har haft så roligt!!”

Varma hälsningar bords-och hotellgrannarna
Kari och Sven-Olof Ledung i Eskilstuna.
2012-01-21


(Ur FKC:s medlemsblad)
”Billey Shamrock kan få en gråsten att sjunga.”

Lotta Nöjd, ordförande FKC
2011


”En annan är nu tillbaka i Gävle och jag tänkte bara skicka iväg ett litet mail till dig. Vill ju liksom tacka en extra gång för en underbar eftermiddag med musik och underhållning, jag tyckte verkligen att det var toppen och många av dom övriga i sällskapet var ju helt övertygade om att du känt både mig och farsan i åratal. Så än en gång, ett stort tack till dig för att du gjorde ett så fantastiskt jobb.”

Stor kram
Niche Larsson
2010-08-21


”Den fantastiskt härliga sommarsöndagen den 9 augusti 2010 samlades ca 200 veteraner till ”en rolig dag” på den i många sammanhang välkända gräsängen vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. 17 veteranbilar från tre olika klubbar bjöd veteraner från sjukhem och andra institutioner till en åktur i sina glänsande bilar på en färd genom Stockholm till Djurgården. De fick där lyssna till vissång av trubadurerna Mathias Pettersson, Billey Shamrock, Robert Rebell och Olrog-tolkaren Ingmar Svensson. Alla helt fantastiska sångare, som engagerade bjöd på sig själva och inspirerande välkända visor av Evert Taube, Edward Pehrsson, Owe Thörnqvist m fl. Det var Billey som höll ihop programmet på ett proffsigt och humoristiskt sätt.”

PRO
2010-08-09


”Det är vi som ska tacka! 🙂
Det blev en kanonkväll, alla kom och tackade för en suverän underhållning. Hoppas att vi kan göra om det någon gång.”

Solifer/Polarvagnen i Dorotea
2008-12-06


”Tjena´moss!
Den utomordentliga vita singeln med min favorit – Blues mellan vagga och grav – har rensat öronen från allt vax som vanligtvis klingar här i arbetsstugan. Tack för den!”

Lasse Zackrisson
dragspelare och direktör, Vax från Waxholm 2008-07-20


”Tack alla!
Jag tycker det var en kanon-kväll, fantastiskt duktiga artister både Billey och Benny.
Nu får vi hjälpas åt att sprida informationen om kommande visaftnar, inte svårt med tanke på den fantastiska underhållning som bjöds.”

Anders Eriksson
FrejsFik 2007-09-27


”Hejsan och tack för i går!
Vet inte vad ni tyckte, men för egen del har jag nog aldrig hört Billey bättre. Räknade inte alla han tog upp från sitt artistiska galleri, men en hel hop var det.
Sen att han dessutom har begåvats med att få med ”multimusikanten” Benny Sjögren, gjorde det inte mindre bra. ”

Ove Strandh
FrejsFik 2007-09-27


”Hej!
Tack för skivan! Kanon!
Även ett stort TACK för gårdagskvällen!!! Jag har fått många positiva kommentarer om ditt uppträdande och alla var jättenöjda!!!
Hoppas att du är lika nöjd och att du har rösten i någorlunda bra skick!!!
Hoppas på återseende och hörande! ”

Camilla


Kommentarer om Rädda Solberga-dagen 15/9 2007:


”Hallo onkel William
Hoppas du och vi andra kan Rädda Solberga Du och Johan rockade toppen i fredags
Ulven Janne Benny Stefan Samuel och alla andra var också superbra. Tur att du dansade lite soldans mellan giggen…
Du är toppen
Moa
Är dock lite osäker på hur jag kom hem… ”

Moa Tärnström
2007-09-15


”Ah! Vilken kväll!
Tackar för senast och för plattbytet! Fantastiskt att höra hemmiljön så fint besjungen som i Godmorgon Solberga! Toppen allting! ”

Svensk pop
2007-09-15


”Tack för en trevlig kväll och ett bra & nödvändigt initiativ.
Stack hem till familjen lite kvickt efteråt, men bra jobbat broder! .
Haregott, rädda Solberga & fight the power! ”

Johan Johansson
2007-09-15


”Förlåt en senil och pensionerad före detta sekreterare. Jag glömde att nämna Billey Shamrock. Denne spillevink från Solberga var en lysande toastmaster med mera och bidrog i högsta grad till att kvällen blev så lyckad.”

Per-Albin Hansson
2007-08-04


”Billey Shamrock
Svenske Billey Shamrock er en uforlignelig humørbombe og fremragende entertainer, der leverer non-stop underholdning fra han vågner til han går i seng. Man bliver aldeles forpustet af hans høje tempo og dybt imponeret over hans kæmpe repertoire.”

Bjarne Lisby
Danmark 2006


”Avslutningen på fredagskvällens konsert var Billey Shamrocks framträdande. Det är svårt att beskriva Billeys insats med andra ord än STRÅLANDE! Hans kontakt med publiken var total. Han t.o.m. ibland hoppade ner bland publiken och tog dem med i sin show på ett sällan skådat sätt. Underbart framträdande och publiken i Kulturmagasinet Victor var helt sålda och ville inte släppa Billey ifrån sig, utan han fick ta till flera extranummer, innan publiken motvilligt lät honom sluta.”

Visans vänner i Hangö
juni 2006


”Två herrar som gav så där lite extra var Billey Shamrock och Samuel Trygger med aningen annorlunda ingredienser.”

Birgit Brunow
Tidningen Kustens morgon
juni 2006


”Kvällens sista artist Billey Shamrock öste på från första stund och försäkrade därmed att alla hängde med. Han är känd för sin stå-upp-komik som fungerade även i Hangö. Den totala scennärvaron och fylliga rösten, men också samspelet med visartisten Samuel Trygger gav valuta för hela slanten.”

Marit Lundström
Tidningen Västra Nyland
juni 2006


Hangöfestivalen 16/6
Viser og stand up

”Svenske Billey Shamrock gikk på scenen med et av de mest proffesjonelle programmene. Han serverte en salig blanding av både viser og humor. Det samme gjorde dansken Mikael Neumann. Begge disse fikk fram latteren hos publikum og var så proffe at de sikkert leverer sine show med lattergaranti. Gjennom denne festivalen kunne man lett glemme både tid og sted. Man bare var der og nøt. ”

Martin Aakervik
Hemsidan ”Nye Skalder.no”
juni 2006


”Billey!
Tack för i går. Mycket trevligt, tyckte både Anita och jag.
Jäkligt tråkigt att inte flera kan ”masa” sig ur OS-sofforna en sådan kväll.
Dan Andersson gillar jag, likaså Buddy Holly, Elvis, Ola Magnell m fl. Men Stefan Sundström har inte tillhört mina favoriter, men fan vet efter gårdagens presentation. Jag kanske måste omvärdera den inställningen.
Även duktiga killar omgav du dig med, trummisarna gjorde att det lät jävligt äkta rock`n rolligt.
Ha de bäst! /Ove ”

Ove Strandh
Efter Solberga Förortskapells spelning på Big Ben
14/2 2006


”Tjena
Såg dig igår, såg dig förut och för länge sedan! Du är grym, har någon sagt det förr?
Gillade speciellt din låt till mobbarna i plugget, grymt, tycker nästan du borde lägga till de där försnacket om de stackars mobbarnas framtidsutsikter på plattan!”

Anton Klepke
musikrecensent på musiktidningen muzik.se
19/10 2005


Som om någonting har hänt, Billey Shamrock och Solberga Förortskapell
YTF(r)ecords
W W W

”Billey Shamrock och Solberga Förortskapell har bildats för att framföra lokalt förankrade betraktelser från förorten Solberga. Så står det att läsa om skivan. Billey Shamrock Gleissner är bandledare/spelande tränare och har skrivit det mesta på CD:n. Och det är visor som har både sting och känsla. Det är lite som förr när visvågen var som högst och vågtopparna nådde överallt. Sådana är Billeys texter.
På skivan hörs också namn som Kenny Håkansson och Ewert Ljusberg och en rad andra som Gertrud Stenung på cello. Det är visa, det är progg, det är pop, det är country. Det växlar fort mellan stilarna och hela tiden med samma glada humör.
En riktig rökare är Till den som tänkte tanken om borgargardet. Jo, det är Dan Anderssons text som blivit vild och arg punk i en tonsättning signerad Gleissner och det känns helt rätt. Dan Anderssons text är punk, i vart fall på den här skivan. Texten passar som punk.
Som om någonting har hänt, är en kul skiva som känns hur aktuell som helst.
Köp den här skivan om du vill underhållas.”

Lennart Götesson, Dala-Demokraten
7/10 2005


”Billey Shamrock vår mest bokade middagsentertainer och absolut en av de främsta i Sverige inom gebitet skapa trivsel kring och under middag.
Billey toastmastern – entertainern – stand up-komikern är en hybrid av Babben Larsson och Lasse Berghagen. Således får man en komplett blandning av trevliga visor, allsång och roliga anekdoter om bl a Cornelis. Billey är också med hela kvällen och intar scen när det så är läge.”

Från artistbokaren Swealandz Artistförmedlings hemsida
2005


”Som vanligt och till allas glädje hade vår egen trubadur, Broder Billey Gleissner gitarren med sig. Han öste ur sin rika källa av visor och anekdoter, vilket väckte allmän munterhet och instämmande i kända melodier.”

2005


”Sist men inte minst måste Stockholmslogens O.M. Billey Gleissner nämnas. Han framträdde som entertainer vid ett flertal tillfällen under banketten, och hans härliga visor och underfundiga humor rev ner den ena applådåskan efter den andra.”

2005


”Tack för att du kom ner till Klubbhuset Nyårsdagen. SUPER-lativen haglar. Du skall veta att du är omtyckt. Orden jag hörde efteråt var: värme, professionalitet, samt ”Fan vilken bra kille, ta med honom till Klubbholmen!”

Krister Ulvenhoff
Heleneborgs båtklubb
2/1 2005


”Kanske Sveriges roligaste trubadur!”

Svenska Visteatern
Hässelby slott
18/10 2004


”Vill tacka gästande publik och Trubadurerna Billey Shamrock och Ewert Ljusberg för en synnerligen trevlig kväll i går fredag.”

Ove Strandh
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Oj, vilken kväll!!! Härlig stämning och salen full av visälskande människor. Evert är en naturbegåvning med sin norrländska humor och sin kraftiga röst. Hans olika dialekter är underbara att lyssna på. Tack för ”Briggen Blue Bird”`! Billey är en underhållande trubadur som kompletterar Ewert perfekt. De kände publikens önskan att de aldrig skulle sluta. Kvällen blev lång men tiden rann iväg för fort. Jag hoppas på flera visaftnar som denna.”

Barbro Klinga
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Klockan 13.00 klev en ung (40 år nyligen fyllda) tjusig kille upp på scenen, Billey Shamrock.
Hans intressen är visor och föreningsliv samt han vill bli författare. Pappan hade färgaffär på Hornsgatan och där började Billey arbeta redan som sjuåring som springpojke. Han hade härligt ljud i sin gitarr och spelade och sjöng Cornelis Vreeswijk som har gjort 865 lyriska verk varav över 400 inspelade på skiva. Ove Törnquists mest tungvrickande låtar fick vi höra. ”Dagny kom hit och spill” framförde han med en nick till Dagny Löfberg som bugade och tackade. Med glimten i ögat talade han om för oss, som eventuellt funderar på att bli trubadurer, ”att det alls inte är så lätt som det ser ut”. Han berättade också historier bl a om de två grabbarna som träffades utanför konsum. Den ena grabben säger ”Vi har fått en ny farsa” – ”Jaha, vad heter han då”? – ”Göte Hansson” – ”Jaha, han är bra, för honom hade vi i fjol”.
Det blev även låtar av Bellman, Dan Andersson och Robban Broberg.
Vi önskar Billey framgång, det är han värd. Hoppas vi får höra honom igen.”

Rut Sundén
SPF Fruängen
24/2 2004


”Mina vänner! Först och främst vill jag tacka Er för en formidabel insats i Kratte Masugn. Jag tror att ni har varit med och höjt medvetandenivån för deltagarna på vårt läger – därmed har ni också varit med och påverkat vår idrott de närmsta åren… (de´ du Billey…)”

Per Svensson
Utbildningskonsulent
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
27/9 2003


”Tack för en kanonkväll i fredags. Ett gäng upprymda människor gick hem och var lyckliga av kvällens begivenheter. Billey, en härligt galen kille, som var duktig att spela gitarr och sjunga. Våra skrattmuskler fick jobba för högtryck. Samuel Trygger, en otroligt positiv överraskning, vilken röst, vilken glöd. Båda två hade en fin kontakt med publiken, det var nästan magiskt. Jag fick en längtan att att krama om dem, och det gjorde jag också efteråt. Ibland får livet extra lyskraft.”

Elsie och Ivar
Gäster på Visloftet FrejsFik
21/3 2003


”Du ska veta att det sagts många positiva ord om dig här på Sparbanken idag. Än en gång STORT TACK för i fredags.”

Jennie Widestrand
Sparbanken Västra Mälardalen
10/2 2003


”Jag vill passa på att tacka så mycket för din insats på vår julfest den 20 dec. Alla som jag har pratat med tyckte att du gjorde ett toppenframträdande och att julfesten var lyckad.”

Kenneth Ahlfors
General Electrics Medical Systems
21/12 2002


”Dagen jag aldrig glömmer. Tack för en fantastisk underhållning!”

Bo Westerling
(I samband med sin 60-årsdag)
29/7 2000


”Tack för den trevliga kvällen på puben. Du satte nog publikrekord den gången. Alla hade roligt! Kom gärna och spela flera gånger. Tack!”

Tarja Hellman
Brf. Tre Källor,
2000


”Ett jättestort, varmt tack för ditt fantastiska uppträdande! Kvällen blev suveränt lyckad tack vare dina låtar och historier. Jättemånga har frågat var du finns. STORT TACK IGEN!”

Sussi Pettersson
Uppsala
8/4 2000


”Ellevilt på åsheim med 3 Vise-Menn & 1 Svenske! Billey Shamrock er svensken i gruppa. En munnrapp, energisk og spretten fyr med glimt i øyet. Flink till å synge og spille! Dette satte publikum virkelig stor pris på. ”

Tidningen Kragerø blad Vestmar
(I samband med 3 Vise-Menn & 1 Svenske´s turné)
Norge
17/3 1999


”Takk for fenomenal musikk-innsats på Midtsommarafton! Du bidrog i høy grad til at stemningen ble så bra! Vi hade en strålende feiring, og det var tydeligt at gjesterna våre (såvel som oss) hygget seg!”

Grethe Bakken
Braathen SAFE, Norge
1997


”Tusen tack, du höjde stämningen med 100%!”

Lasse Pettersson, Sven Wixner Bil AB
november 1997


”Underhållning bjöds också mellan varven. Billey Shamrock och Samuel Trygger sjöng bitska sånger. Billey Shamrock inte bara sjöng, han var en förträfflig konferencier också.”

Tidningen Syndikalisten
juli 1997


”Han sitter inne med en mektig allsidighet. Her finns friske og frejdige traller, humoren, spark mot byråkratiet, den stille vare lyrikk, viser i rock-stil osv.
Tross sin unge alder har Billey Shamrock turnert flittig gjennom Sverige i mange år. Dessuten har han skrevet en mengde viser sjelv og har blitt ”oppdaget” i både Danmark og Norge.
Skal han karakteriseres med få ord, så blir det ettertenksomhet og underfundighet – kryddet med humor!”

Kalle Zwilgmeyer
Ordförande i föreningen NordVisa
Danmark
1997


”Konferencier, underhållare och medarrangör – Billey Shamrock var en positiv upplevelse med alla sina upptåg och roliga historier. Dessutom höll han ordning och reda på scenen.”

Tidningen Härjedalen
juni 1990
(I anledning av Hede Musikfestival)

”Billey Shamrock! En gammal punkare som tappat tempo och numera bara orkar lira visor?

Ingalunda. Billey är ett stycke levande musikhistoria som rör sig ogenerat i de flesta genrer inom text & musik! Starka band till ungdomens punk, lika starkt och kunnigt om Dan Anderssons lyrik.
Billey börjar klockan 15.00 på Verandans Visfestival lördagen 3 september. Must see!”

2022-08-24

Trubadurtåget Sweden


Tack för ikväll! Long time no see!
Kul att se dig igen och vilket härligt band!
Vem kunde tro att en enkel krogspelning kunde vara så stämningsfull?!?
Hälsa grabbarna och tacka!
Gig med Vandringsmän på Engelen 20/11 2022 Roger Engström”Tack Finfina Monica och den Förträfflige Billey för så genomtrevlig underhållning idag här i Bredäng på Jakobsbergs gård! Nu är glädjens tid här!”

Birgitta Ohlsson

2022-07-18


”Bästa gårdsfesten på hundra år! Hälsa trubaduren lite extra från oss! Vi tyckte att han var toppen och barnen uppskattade verkligen låtvalet anpassat för dem.”

Margit Lindberg, BRF Fleminggatan 30

2021-09-20


Så här står det i kongressutvärderingen som förbundsstyrelsen antog idag:
”Under kongressen bjöd artisten och trubaduren Billey Shamrock på sång och musik. Det var ett lyckokast att engagera Billey som Verdandis egen kongresstrubadur. Det förstärkte värdigheten i parentationen och höjde kvaliteten på torgmötet. Den största behållningen var ändå att Billey med jämna mellanrum höjde stämningen i kongressarbetet med sina väl valda sånger och inpass.”

Verdandi 2020-09-14


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Dagens konferencier, Billey Shamrock, såg till att tempot var högt och han blandade gästtal med egna musikinslag och referat från festplatsen – stort tack Billey för din strålande insats!”

Segeltorps IF:s 90-årsjubileum (citat från hemsidan)

2015-05-09


”Grym toastmaster du var på Lillemor Gustafsson Håkansson och Jimmy Håkanssons bröllop!! Vi skrattade så vi grät!!”

Lena Embretsson

2014-06-11


”I extas…lyssnar på vännen Billey Shamrocks CD – WOW du äger!”

Mia Wallin

2013-11-07


”Stort tack Billey Shamrock Gleissner för att du gjorde vår kväll så lyckad med din musik och härliga personlighet. Många tackkramar!”

Lhena & Bosse Jangenrud

2013-08-23


”Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billy Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet”

Dan Anderssonveckan

2013-08-03


”Releasekonsert för skivan Billeys ljusa sida. Plats: Big Ben 30 oktober 2013

Det var länge sedan Billey Shamrock släppte en skiva och det var med förväntan som publiken samlades på Big Ben i Stockholm för att lyssna.
– Jag ville göra en snäll skiva, säger Billey som introduktion….

Billey är scenvan och kan hantera en publik och inte minst på Big Ben där en stor del av publiken redan är hans givna lyssnare. Den nya skivan är en mixning av andras material och egna låtar, en mixning av rock och vispop med dofter från punken. Det egna materialet har en klar dragning till naturen och längtan till landet och hans beundran för Dan Andersson går som en röd tråd.

Av låtarna som jag fastnade för  var ”Frihetslängtan” tonsatt av Pyret Moberg med text av Billey. Han berättade att det är en av hans äldsta låtar, skriven i tonåren. Redan då fanns naturromantiken med. Låten ”Retrospektiv” är en hyllning till Kjell Höglund, en text som verkligen gör själ för namnet. Skivans vackraste spår är ”Ett slut” som tillägnas Dan Andersson och Bosse Setterlind, där finns ro och harmoni och en Billey som nästan når fram till sin förebild Dan Andersson.
Min stora glädje är ett av spåren, Bernt Stafs ”Ledsagarinna till lidelse” som var en av Bernt Stafs bästa låtar enligt mitt tycke. Det är glädjande att Bernts texter inte faller i glömska för de blir aldrig gamla. Ytterligare ett spår skall nämnas ”Den vackraste lögnen” av Klarapoeten Harald Forss, som Billey tonsatt. ”Dårar och kärleksbarn” har jag hört flera gånger och det är en av de låtarna på skivan som ryms inom ramen för proggen. En stark text om samhällets unga och de utsatta.

Nästa skiva, säger Billey kommer att bestå av specialskrivna texter till artister som påverkat honom i hans utveckling. Varje låt destineras den artist som medverkar på skivan tillsammans med honom. Det blir duetter med Louise Hoffsten, Py Bäckman, Dan Hylander, Owe Thörnqvist, Ola Magnell med flera.
Under en vecka har han varit på Gotland och bara skrivit musik för den nya skivan. När den blir klar är däremot ett frågetecken, det gäller att få tiderna att gå ihop mellan honom och de andra medverkande.
Onekligen ser man fram emot detta med nyfikenhet, idén är grymt bra, artisterna lika varierande som Billeys egen repertoar. För resten apropå Owe Thörnqvist, jag har aldrig träffat någon som kan så många texter som Billey, sedan spelar det ingen roll om det är Ernst Rolfs eller Owe Thörnqvists.”

Anne Skåner – Kulturbloggen

2013-07-31


”Hej!! Tack för en otroligt trevlig kväll!!! Du är otroligt duktig som artist,och är en underbart trevlig kille!! Känner mig hedrad att du vill bli min vän här på ”fejjan”!! Hojta till om du ska spela igen!!! Då kommer jag garanterat dit!! kram Anette”

Anette Viksten-Svensson

2013-07-13


”Bäste Billey Shamrock Gleissner, lika bra på att tolka andras som sina egna texter. Så rolig och säker! En sann ordkonstnär när det gäller träffsäkerhet och att få till briljanta formuleringar och omskrivningar.
Hans motto: ”All kärlek är bra kärlek” Kan man annat än gilla?”

Maria Eriksson
2012-08-13


”I Luossastugan i Skattlösberg började dagen med sång och berättelser av guiden Linda Rattfelt. Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billey Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet.”

Dala-Demokraten
2012-08-04


”På scen stod också veteranen Rolf Rondahl från Karlskoga, Roine Lindström som fått såväl Parling-priset 1993 som Gunde Johansson-priset 2007 och mångsysslaren Billey Shamrock med rötter både i rock och poesi.”

Dala-Demokraten
2012-07-30


”Vi vill tacka dig och din kompis för en härlig upplevelse med anledning av underhållningen på Nisse Lööfs 75-årsdag 21/1! Vi är så imponerade, både av dina/era musikaliska kvaliteter, men också hela framtoningen med historier, berättelser och inte minst ert härliga sällskap vid bordet! Gick in på din hemsida och såg bl.a. dina härliga barn som du berättade så kärleksfullt om!
Ha det bra, grattis på födelsedagen nästa vecka och tack igen för en oförglömlig kväll på Sundsta!
Länge sen vi har haft så roligt!!”

Varma hälsningar bords-och hotellgrannarna
Kari och Sven-Olof Ledung i Eskilstuna.
2012-01-21


(Ur FKC:s medlemsblad)
”Billey Shamrock kan få en gråsten att sjunga.”

Lotta Nöjd, ordförande FKC
2011


”En annan är nu tillbaka i Gävle och jag tänkte bara skicka iväg ett litet mail till dig. Vill ju liksom tacka en extra gång för en underbar eftermiddag med musik och underhållning, jag tyckte verkligen att det var toppen och många av dom övriga i sällskapet var ju helt övertygade om att du känt både mig och farsan i åratal. Så än en gång, ett stort tack till dig för att du gjorde ett så fantastiskt jobb.”

Stor kram
Niche Larsson
2010-08-21


”Den fantastiskt härliga sommarsöndagen den 9 augusti 2010 samlades ca 200 veteraner till ”en rolig dag” på den i många sammanhang välkända gräsängen vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. 17 veteranbilar från tre olika klubbar bjöd veteraner från sjukhem och andra institutioner till en åktur i sina glänsande bilar på en färd genom Stockholm till Djurgården. De fick där lyssna till vissång av trubadurerna Mathias Pettersson, Billey Shamrock, Robert Rebell och Olrog-tolkaren Ingmar Svensson. Alla helt fantastiska sångare, som engagerade bjöd på sig själva och inspirerande välkända visor av Evert Taube, Edward Pehrsson, Owe Thörnqvist m fl. Det var Billey som höll ihop programmet på ett proffsigt och humoristiskt sätt.”

PRO
2010-08-09


”Det är vi som ska tacka! 🙂
Det blev en kanonkväll, alla kom och tackade för en suverän underhållning. Hoppas att vi kan göra om det någon gång.”

Solifer/Polarvagnen i Dorotea
2008-12-06


”Tjena´moss!
Den utomordentliga vita singeln med min favorit – Blues mellan vagga och grav – har rensat öronen från allt vax som vanligtvis klingar här i arbetsstugan. Tack för den!”

Lasse Zackrisson
dragspelare och direktör, Vax från Waxholm 2008-07-20


”Tack alla!
Jag tycker det var en kanon-kväll, fantastiskt duktiga artister både Billey och Benny.
Nu får vi hjälpas åt att sprida informationen om kommande visaftnar, inte svårt med tanke på den fantastiska underhållning som bjöds.”

Anders Eriksson
FrejsFik 2007-09-27


”Hejsan och tack för i går!
Vet inte vad ni tyckte, men för egen del har jag nog aldrig hört Billey bättre. Räknade inte alla han tog upp från sitt artistiska galleri, men en hel hop var det.
Sen att han dessutom har begåvats med att få med ”multimusikanten” Benny Sjögren, gjorde det inte mindre bra. ”

Ove Strandh
FrejsFik 2007-09-27


”Hej!
Tack för skivan! Kanon!
Även ett stort TACK för gårdagskvällen!!! Jag har fått många positiva kommentarer om ditt uppträdande och alla var jättenöjda!!!
Hoppas att du är lika nöjd och att du har rösten i någorlunda bra skick!!!
Hoppas på återseende och hörande! ”

Camilla


Kommentarer om Rädda Solberga-dagen 15/9 2007:


”Hallo onkel William
Hoppas du och vi andra kan Rädda Solberga Du och Johan rockade toppen i fredags
Ulven Janne Benny Stefan Samuel och alla andra var också superbra. Tur att du dansade lite soldans mellan giggen…
Du är toppen
Moa
Är dock lite osäker på hur jag kom hem… ”

Moa Tärnström
2007-09-15


”Ah! Vilken kväll!
Tackar för senast och för plattbytet! Fantastiskt att höra hemmiljön så fint besjungen som i Godmorgon Solberga! Toppen allting! ”

Svensk pop
2007-09-15


”Tack för en trevlig kväll och ett bra & nödvändigt initiativ.
Stack hem till familjen lite kvickt efteråt, men bra jobbat broder! .
Haregott, rädda Solberga & fight the power! ”

Johan Johansson
2007-09-15


”Förlåt en senil och pensionerad före detta sekreterare. Jag glömde att nämna Billey Shamrock. Denne spillevink från Solberga var en lysande toastmaster med mera och bidrog i högsta grad till att kvällen blev så lyckad.”

Per-Albin Hansson
2007-08-04


”Billey Shamrock
Svenske Billey Shamrock er en uforlignelig humørbombe og fremragende entertainer, der leverer non-stop underholdning fra han vågner til han går i seng. Man bliver aldeles forpustet af hans høje tempo og dybt imponeret over hans kæmpe repertoire.”

Bjarne Lisby
Danmark 2006


”Avslutningen på fredagskvällens konsert var Billey Shamrocks framträdande. Det är svårt att beskriva Billeys insats med andra ord än STRÅLANDE! Hans kontakt med publiken var total. Han t.o.m. ibland hoppade ner bland publiken och tog dem med i sin show på ett sällan skådat sätt. Underbart framträdande och publiken i Kulturmagasinet Victor var helt sålda och ville inte släppa Billey ifrån sig, utan han fick ta till flera extranummer, innan publiken motvilligt lät honom sluta.”

Visans vänner i Hangö
juni 2006


”Två herrar som gav så där lite extra var Billey Shamrock och Samuel Trygger med aningen annorlunda ingredienser.”

Birgit Brunow
Tidningen Kustens morgon
juni 2006


”Kvällens sista artist Billey Shamrock öste på från första stund och försäkrade därmed att alla hängde med. Han är känd för sin stå-upp-komik som fungerade även i Hangö. Den totala scennärvaron och fylliga rösten, men också samspelet med visartisten Samuel Trygger gav valuta för hela slanten.”

Marit Lundström
Tidningen Västra Nyland
juni 2006


Hangöfestivalen 16/6
Viser og stand up

”Svenske Billey Shamrock gikk på scenen med et av de mest proffesjonelle programmene. Han serverte en salig blanding av både viser og humor. Det samme gjorde dansken Mikael Neumann. Begge disse fikk fram latteren hos publikum og var så proffe at de sikkert leverer sine show med lattergaranti. Gjennom denne festivalen kunne man lett glemme både tid og sted. Man bare var der og nøt. ”

Martin Aakervik
Hemsidan ”Nye Skalder.no”
juni 2006


”Billey!
Tack för i går. Mycket trevligt, tyckte både Anita och jag.
Jäkligt tråkigt att inte flera kan ”masa” sig ur OS-sofforna en sådan kväll.
Dan Andersson gillar jag, likaså Buddy Holly, Elvis, Ola Magnell m fl. Men Stefan Sundström har inte tillhört mina favoriter, men fan vet efter gårdagens presentation. Jag kanske måste omvärdera den inställningen.
Även duktiga killar omgav du dig med, trummisarna gjorde att det lät jävligt äkta rock`n rolligt.
Ha de bäst! /Ove ”

Ove Strandh
Efter Solberga Förortskapells spelning på Big Ben
14/2 2006


”Tjena
Såg dig igår, såg dig förut och för länge sedan! Du är grym, har någon sagt det förr?
Gillade speciellt din låt till mobbarna i plugget, grymt, tycker nästan du borde lägga till de där försnacket om de stackars mobbarnas framtidsutsikter på plattan!”

Anton Klepke
musikrecensent på musiktidningen muzik.se
19/10 2005


Som om någonting har hänt, Billey Shamrock och Solberga Förortskapell
YTF(r)ecords
W W W

”Billey Shamrock och Solberga Förortskapell har bildats för att framföra lokalt förankrade betraktelser från förorten Solberga. Så står det att läsa om skivan. Billey Shamrock Gleissner är bandledare/spelande tränare och har skrivit det mesta på CD:n. Och det är visor som har både sting och känsla. Det är lite som förr när visvågen var som högst och vågtopparna nådde överallt. Sådana är Billeys texter.
På skivan hörs också namn som Kenny Håkansson och Ewert Ljusberg och en rad andra som Gertrud Stenung på cello. Det är visa, det är progg, det är pop, det är country. Det växlar fort mellan stilarna och hela tiden med samma glada humör.
En riktig rökare är Till den som tänkte tanken om borgargardet. Jo, det är Dan Anderssons text som blivit vild och arg punk i en tonsättning signerad Gleissner och det känns helt rätt. Dan Anderssons text är punk, i vart fall på den här skivan. Texten passar som punk.
Som om någonting har hänt, är en kul skiva som känns hur aktuell som helst.
Köp den här skivan om du vill underhållas.”

Lennart Götesson, Dala-Demokraten
7/10 2005


”Billey Shamrock vår mest bokade middagsentertainer och absolut en av de främsta i Sverige inom gebitet skapa trivsel kring och under middag.
Billey toastmastern – entertainern – stand up-komikern är en hybrid av Babben Larsson och Lasse Berghagen. Således får man en komplett blandning av trevliga visor, allsång och roliga anekdoter om bl a Cornelis. Billey är också med hela kvällen och intar scen när det så är läge.”

Från artistbokaren Swealandz Artistförmedlings hemsida
2005


”Som vanligt och till allas glädje hade vår egen trubadur, Broder Billey Gleissner gitarren med sig. Han öste ur sin rika källa av visor och anekdoter, vilket väckte allmän munterhet och instämmande i kända melodier.”

2005


”Sist men inte minst måste Stockholmslogens O.M. Billey Gleissner nämnas. Han framträdde som entertainer vid ett flertal tillfällen under banketten, och hans härliga visor och underfundiga humor rev ner den ena applådåskan efter den andra.”

2005


”Tack för att du kom ner till Klubbhuset Nyårsdagen. SUPER-lativen haglar. Du skall veta att du är omtyckt. Orden jag hörde efteråt var: värme, professionalitet, samt ”Fan vilken bra kille, ta med honom till Klubbholmen!”

Krister Ulvenhoff
Heleneborgs båtklubb
2/1 2005


”Kanske Sveriges roligaste trubadur!”

Svenska Visteatern
Hässelby slott
18/10 2004


”Vill tacka gästande publik och Trubadurerna Billey Shamrock och Ewert Ljusberg för en synnerligen trevlig kväll i går fredag.”

Ove Strandh
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Oj, vilken kväll!!! Härlig stämning och salen full av visälskande människor. Evert är en naturbegåvning med sin norrländska humor och sin kraftiga röst. Hans olika dialekter är underbara att lyssna på. Tack för ”Briggen Blue Bird”`! Billey är en underhållande trubadur som kompletterar Ewert perfekt. De kände publikens önskan att de aldrig skulle sluta. Kvällen blev lång men tiden rann iväg för fort. Jag hoppas på flera visaftnar som denna.”

Barbro Klinga
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Klockan 13.00 klev en ung (40 år nyligen fyllda) tjusig kille upp på scenen, Billey Shamrock.
Hans intressen är visor och föreningsliv samt han vill bli författare. Pappan hade färgaffär på Hornsgatan och där började Billey arbeta redan som sjuåring som springpojke. Han hade härligt ljud i sin gitarr och spelade och sjöng Cornelis Vreeswijk som har gjort 865 lyriska verk varav över 400 inspelade på skiva. Ove Törnquists mest tungvrickande låtar fick vi höra. ”Dagny kom hit och spill” framförde han med en nick till Dagny Löfberg som bugade och tackade. Med glimten i ögat talade han om för oss, som eventuellt funderar på att bli trubadurer, ”att det alls inte är så lätt som det ser ut”. Han berättade också historier bl a om de två grabbarna som träffades utanför konsum. Den ena grabben säger ”Vi har fått en ny farsa” – ”Jaha, vad heter han då”? – ”Göte Hansson” – ”Jaha, han är bra, för honom hade vi i fjol”.
Det blev även låtar av Bellman, Dan Andersson och Robban Broberg.
Vi önskar Billey framgång, det är han värd. Hoppas vi får höra honom igen.”

Rut Sundén
SPF Fruängen
24/2 2004


”Mina vänner! Först och främst vill jag tacka Er för en formidabel insats i Kratte Masugn. Jag tror att ni har varit med och höjt medvetandenivån för deltagarna på vårt läger – därmed har ni också varit med och påverkat vår idrott de närmsta åren… (de´ du Billey…)”

Per Svensson
Utbildningskonsulent
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
27/9 2003


”Tack för en kanonkväll i fredags. Ett gäng upprymda människor gick hem och var lyckliga av kvällens begivenheter. Billey, en härligt galen kille, som var duktig att spela gitarr och sjunga. Våra skrattmuskler fick jobba för högtryck. Samuel Trygger, en otroligt positiv överraskning, vilken röst, vilken glöd. Båda två hade en fin kontakt med publiken, det var nästan magiskt. Jag fick en längtan att att krama om dem, och det gjorde jag också efteråt. Ibland får livet extra lyskraft.”

Elsie och Ivar
Gäster på Visloftet FrejsFik
21/3 2003


”Du ska veta att det sagts många positiva ord om dig här på Sparbanken idag. Än en gång STORT TACK för i fredags.”

Jennie Widestrand
Sparbanken Västra Mälardalen
10/2 2003


”Jag vill passa på att tacka så mycket för din insats på vår julfest den 20 dec. Alla som jag har pratat med tyckte att du gjorde ett toppenframträdande och att julfesten var lyckad.”

Kenneth Ahlfors
General Electrics Medical Systems
21/12 2002


”Dagen jag aldrig glömmer. Tack för en fantastisk underhållning!”

Bo Westerling
(I samband med sin 60-årsdag)
29/7 2000


”Tack för den trevliga kvällen på puben. Du satte nog publikrekord den gången. Alla hade roligt! Kom gärna och spela flera gånger. Tack!”

Tarja Hellman
Brf. Tre Källor,
2000


”Ett jättestort, varmt tack för ditt fantastiska uppträdande! Kvällen blev suveränt lyckad tack vare dina låtar och historier. Jättemånga har frågat var du finns. STORT TACK IGEN!”

Sussi Pettersson
Uppsala
8/4 2000


”Ellevilt på åsheim med 3 Vise-Menn & 1 Svenske! Billey Shamrock er svensken i gruppa. En munnrapp, energisk og spretten fyr med glimt i øyet. Flink till å synge og spille! Dette satte publikum virkelig stor pris på. ”

Tidningen Kragerø blad Vestmar
(I samband med 3 Vise-Menn & 1 Svenske´s turné)
Norge
17/3 1999


”Takk for fenomenal musikk-innsats på Midtsommarafton! Du bidrog i høy grad til at stemningen ble så bra! Vi hade en strålende feiring, og det var tydeligt at gjesterna våre (såvel som oss) hygget seg!”

Grethe Bakken
Braathen SAFE, Norge
1997


”Tusen tack, du höjde stämningen med 100%!”

Lasse Pettersson, Sven Wixner Bil AB
november 1997


”Underhållning bjöds också mellan varven. Billey Shamrock och Samuel Trygger sjöng bitska sånger. Billey Shamrock inte bara sjöng, han var en förträfflig konferencier också.”

Tidningen Syndikalisten
juli 1997


”Han sitter inne med en mektig allsidighet. Her finns friske og frejdige traller, humoren, spark mot byråkratiet, den stille vare lyrikk, viser i rock-stil osv.
Tross sin unge alder har Billey Shamrock turnert flittig gjennom Sverige i mange år. Dessuten har han skrevet en mengde viser sjelv og har blitt ”oppdaget” i både Danmark og Norge.
Skal han karakteriseres med få ord, så blir det ettertenksomhet og underfundighet – kryddet med humor!”

Kalle Zwilgmeyer
Ordförande i föreningen NordVisa
Danmark
1997


”Konferencier, underhållare och medarrangör – Billey Shamrock var en positiv upplevelse med alla sina upptåg och roliga historier. Dessutom höll han ordning och reda på scenen.”

Tidningen Härjedalen
juni 1990
(I anledning av Hede Musikfestival)Så här står det i kongressutvärderingen som förbundsstyrelsen antog idag:

” Under kongressen bjöd artisten och trubaduren Billey Shamrock på sång och musik. Det var ett lyckokast att engagera Billey som Verdandis egen kongresstrubadur. Det förstärkte värdigheten i parentationen och höjde kvaliteten på torgmötet. Den största behållningen var ändå att Billey med jämna mellanrum höjde stämningen i kongressarbetet med sina väl valda sånger och inpass.”


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Ett särskilt stort tack Billey Shamrock som gav Verdandis digitala kongress en kulturell inramning av hög klass.”

Lars Ohly, Förbundssekreterare

2020-09-14


”Dagens konferencier, Billey Shamrock, såg till att tempot var högt och han blandade gästtal med egna musikinslag och referat från festplatsen – stort tack Billey för din strålande insats!”

Segeltorps IF:s 90-årsjubileum (citat från hemsidan)

2015-05-09


”Grym toastmaster du var på Lillemor Gustafsson Håkansson och Jimmy Håkanssons bröllop!! Vi skrattade så vi grät!!”

Lena Embretsson

2014-06-11


”I extas…lyssnar på vännen Billey Shamrocks CD – WOW du äger!”

Mia Wallin

2013-11-07


”Stort tack Billey Shamrock Gleissner för att du gjorde vår kväll så lyckad med din musik och härliga personlighet. Många tackkramar!”

Lhena & Bosse Jangenrud

2013-08-23


”Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billy Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet”

Dan Anderssonveckan

2013-08-03


”Releasekonsert för skivan Billeys ljusa sida. Plats: Big Ben 30 oktober 2013

Det var länge sedan Billey Shamrock släppte en skiva och det var med förväntan som publiken samlades på Big Ben i Stockholm för att lyssna.
– Jag ville göra en snäll skiva, säger Billey som introduktion….

Billey är scenvan och kan hantera en publik och inte minst på Big Ben där en stor del av publiken redan är hans givna lyssnare. Den nya skivan är en mixning av andras material och egna låtar, en mixning av rock och vispop med dofter från punken. Det egna materialet har en klar dragning till naturen och längtan till landet och hans beundran för Dan Andersson går som en röd tråd.

Av låtarna som jag fastnade för  var ”Frihetslängtan” tonsatt av Pyret Moberg med text av Billey. Han berättade att det är en av hans äldsta låtar, skriven i tonåren. Redan då fanns naturromantiken med. Låten ”Retrospektiv” är en hyllning till Kjell Höglund, en text som verkligen gör själ för namnet. Skivans vackraste spår är ”Ett slut” som tillägnas Dan Andersson och Bosse Setterlind, där finns ro och harmoni och en Billey som nästan når fram till sin förebild Dan Andersson.
Min stora glädje är ett av spåren, Bernt Stafs ”Ledsagarinna till lidelse” som var en av Bernt Stafs bästa låtar enligt mitt tycke. Det är glädjande att Bernts texter inte faller i glömska för de blir aldrig gamla. Ytterligare ett spår skall nämnas ”Den vackraste lögnen” av Klarapoeten Harald Forss, som Billey tonsatt. ”Dårar och kärleksbarn” har jag hört flera gånger och det är en av de låtarna på skivan som ryms inom ramen för proggen. En stark text om samhällets unga och de utsatta.

Nästa skiva, säger Billey kommer att bestå av specialskrivna texter till artister som påverkat honom i hans utveckling. Varje låt destineras den artist som medverkar på skivan tillsammans med honom. Det blir duetter med Louise Hoffsten, Py Bäckman, Dan Hylander, Owe Thörnqvist, Ola Magnell med flera.
Under en vecka har han varit på Gotland och bara skrivit musik för den nya skivan. När den blir klar är däremot ett frågetecken, det gäller att få tiderna att gå ihop mellan honom och de andra medverkande.
Onekligen ser man fram emot detta med nyfikenhet, idén är grymt bra, artisterna lika varierande som Billeys egen repertoar. För resten apropå Owe Thörnqvist, jag har aldrig träffat någon som kan så många texter som Billey, sedan spelar det ingen roll om det är Ernst Rolfs eller Owe Thörnqvists.”

Anne Skåner – Kulturbloggen

2013-07-31


”Hej!! Tack för en otroligt trevlig kväll!!! Du är otroligt duktig som artist,och är en underbart trevlig kille!! Känner mig hedrad att du vill bli min vän här på ”fejjan”!! Hojta till om du ska spela igen!!! Då kommer jag garanterat dit!! kram Anette”

Anette Viksten-Svensson

2013-07-13


”Bäste Billey Shamrock Gleissner, lika bra på att tolka andras som sina egna texter. Så rolig och säker! En sann ordkonstnär när det gäller träffsäkerhet och att få till briljanta formuleringar och omskrivningar.
Hans motto: ”All kärlek är bra kärlek” Kan man annat än gilla?”

Maria Eriksson
2012-08-13


”I Luossastugan i Skattlösberg började dagen med sång och berättelser av guiden Linda Rattfelt. Inte långt därifrån på Tattarfallets Finnmarksscen tog Billey Shamrock över underhållningen ett par timmar senare. Som en standup-komiker med båda fötterna befriande stadigt på folkmusik- och dialektrotad mark, ledde han sin publik genom landskapshistorier och vistradition med egen tolkning och storstadsklang i uttalet.”

Dala-Demokraten
2012-08-04


”På scen stod också veteranen Rolf Rondahl från Karlskoga, Roine Lindström som fått såväl Parling-priset 1993 som Gunde Johansson-priset 2007 och mångsysslaren Billey Shamrock med rötter både i rock och poesi.”

Dala-Demokraten
2012-07-30


”Vi vill tacka dig och din kompis för en härlig upplevelse med anledning av underhållningen på Nisse Lööfs 75-årsdag 21/1! Vi är så imponerade, både av dina/era musikaliska kvaliteter, men också hela framtoningen med historier, berättelser och inte minst ert härliga sällskap vid bordet! Gick in på din hemsida och såg bl.a. dina härliga barn som du berättade så kärleksfullt om!
Ha det bra, grattis på födelsedagen nästa vecka och tack igen för en oförglömlig kväll på Sundsta!
Länge sen vi har haft så roligt!!”

Varma hälsningar bords-och hotellgrannarna
Kari och Sven-Olof Ledung i Eskilstuna.
2012-01-21


(Ur FKC:s medlemsblad)
”Billey Shamrock kan få en gråsten att sjunga.”

Lotta Nöjd, ordförande FKC
2011


”En annan är nu tillbaka i Gävle och jag tänkte bara skicka iväg ett litet mail till dig. Vill ju liksom tacka en extra gång för en underbar eftermiddag med musik och underhållning, jag tyckte verkligen att det var toppen och många av dom övriga i sällskapet var ju helt övertygade om att du känt både mig och farsan i åratal. Så än en gång, ett stort tack till dig för att du gjorde ett så fantastiskt jobb.”

Stor kram
Niche Larsson
2010-08-21


”Den fantastiskt härliga sommarsöndagen den 9 augusti 2010 samlades ca 200 veteraner till ”en rolig dag” på den i många sammanhang välkända gräsängen vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. 17 veteranbilar från tre olika klubbar bjöd veteraner från sjukhem och andra institutioner till en åktur i sina glänsande bilar på en färd genom Stockholm till Djurgården. De fick där lyssna till vissång av trubadurerna Mathias Pettersson, Billey Shamrock, Robert Rebell och Olrog-tolkaren Ingmar Svensson. Alla helt fantastiska sångare, som engagerade bjöd på sig själva och inspirerande välkända visor av Evert Taube, Edward Pehrsson, Owe Thörnqvist m fl. Det var Billey som höll ihop programmet på ett proffsigt och humoristiskt sätt.”

PRO
2010-08-09


”Det är vi som ska tacka! 🙂
Det blev en kanonkväll, alla kom och tackade för en suverän underhållning. Hoppas att vi kan göra om det någon gång.”

Solifer/Polarvagnen i Dorotea
2008-12-06


”Tjena´moss!
Den utomordentliga vita singeln med min favorit – Blues mellan vagga och grav – har rensat öronen från allt vax som vanligtvis klingar här i arbetsstugan. Tack för den!”

Lasse Zackrisson
dragspelare och direktör, Vax från Waxholm 2008-07-20


”Tack alla!
Jag tycker det var en kanon-kväll, fantastiskt duktiga artister både Billey och Benny.
Nu får vi hjälpas åt att sprida informationen om kommande visaftnar, inte svårt med tanke på den fantastiska underhållning som bjöds.”

Anders Eriksson
FrejsFik 2007-09-27


”Hejsan och tack för i går!
Vet inte vad ni tyckte, men för egen del har jag nog aldrig hört Billey bättre. Räknade inte alla han tog upp från sitt artistiska galleri, men en hel hop var det.
Sen att han dessutom har begåvats med att få med ”multimusikanten” Benny Sjögren, gjorde det inte mindre bra. ”

Ove Strandh
FrejsFik 2007-09-27


”Hej!
Tack för skivan! Kanon!
Även ett stort TACK för gårdagskvällen!!! Jag har fått många positiva kommentarer om ditt uppträdande och alla var jättenöjda!!!
Hoppas att du är lika nöjd och att du har rösten i någorlunda bra skick!!!
Hoppas på återseende och hörande! ”

Camilla


Kommentarer om Rädda Solberga-dagen 15/9 2007:


”Hallo onkel William
Hoppas du och vi andra kan Rädda Solberga Du och Johan rockade toppen i fredags
Ulven Janne Benny Stefan Samuel och alla andra var också superbra. Tur att du dansade lite soldans mellan giggen…
Du är toppen
Moa
Är dock lite osäker på hur jag kom hem… ”

Moa Tärnström
2007-09-15


”Ah! Vilken kväll!
Tackar för senast och för plattbytet! Fantastiskt att höra hemmiljön så fint besjungen som i Godmorgon Solberga! Toppen allting! ”

Svensk pop
2007-09-15


”Tack för en trevlig kväll och ett bra & nödvändigt initiativ.
Stack hem till familjen lite kvickt efteråt, men bra jobbat broder! .
Haregott, rädda Solberga & fight the power! ”

Johan Johansson
2007-09-15


”Förlåt en senil och pensionerad före detta sekreterare. Jag glömde att nämna Billey Shamrock. Denne spillevink från Solberga var en lysande toastmaster med mera och bidrog i högsta grad till att kvällen blev så lyckad.”

Per-Albin Hansson
2007-08-04


”Billey Shamrock
Svenske Billey Shamrock er en uforlignelig humørbombe og fremragende entertainer, der leverer non-stop underholdning fra han vågner til han går i seng. Man bliver aldeles forpustet af hans høje tempo og dybt imponeret over hans kæmpe repertoire.”

Bjarne Lisby
Danmark 2006


”Avslutningen på fredagskvällens konsert var Billey Shamrocks framträdande. Det är svårt att beskriva Billeys insats med andra ord än STRÅLANDE! Hans kontakt med publiken var total. Han t.o.m. ibland hoppade ner bland publiken och tog dem med i sin show på ett sällan skådat sätt. Underbart framträdande och publiken i Kulturmagasinet Victor var helt sålda och ville inte släppa Billey ifrån sig, utan han fick ta till flera extranummer, innan publiken motvilligt lät honom sluta.”

Visans vänner i Hangö
juni 2006


”Två herrar som gav så där lite extra var Billey Shamrock och Samuel Trygger med aningen annorlunda ingredienser.”

Birgit Brunow
Tidningen Kustens morgon
juni 2006


”Kvällens sista artist Billey Shamrock öste på från första stund och försäkrade därmed att alla hängde med. Han är känd för sin stå-upp-komik som fungerade även i Hangö. Den totala scennärvaron och fylliga rösten, men också samspelet med visartisten Samuel Trygger gav valuta för hela slanten.”

Marit Lundström
Tidningen Västra Nyland
juni 2006


Hangöfestivalen 16/6
Viser og stand up

”Svenske Billey Shamrock gikk på scenen med et av de mest proffesjonelle programmene. Han serverte en salig blanding av både viser og humor. Det samme gjorde dansken Mikael Neumann. Begge disse fikk fram latteren hos publikum og var så proffe at de sikkert leverer sine show med lattergaranti. Gjennom denne festivalen kunne man lett glemme både tid og sted. Man bare var der og nøt. ”

Martin Aakervik
Hemsidan ”Nye Skalder.no”
juni 2006


”Billey!
Tack för i går. Mycket trevligt, tyckte både Anita och jag.
Jäkligt tråkigt att inte flera kan ”masa” sig ur OS-sofforna en sådan kväll.
Dan Andersson gillar jag, likaså Buddy Holly, Elvis, Ola Magnell m fl. Men Stefan Sundström har inte tillhört mina favoriter, men fan vet efter gårdagens presentation. Jag kanske måste omvärdera den inställningen.
Även duktiga killar omgav du dig med, trummisarna gjorde att det lät jävligt äkta rock`n rolligt.
Ha de bäst! /Ove ”

Ove Strandh
Efter Solberga Förortskapells spelning på Big Ben
14/2 2006


”Tjena
Såg dig igår, såg dig förut och för länge sedan! Du är grym, har någon sagt det förr?
Gillade speciellt din låt till mobbarna i plugget, grymt, tycker nästan du borde lägga till de där försnacket om de stackars mobbarnas framtidsutsikter på plattan!”

Anton Klepke
musikrecensent på musiktidningen muzik.se
19/10 2005


Som om någonting har hänt, Billey Shamrock och Solberga Förortskapell
YTF(r)ecords
W W W

”Billey Shamrock och Solberga Förortskapell har bildats för att framföra lokalt förankrade betraktelser från förorten Solberga. Så står det att läsa om skivan. Billey Shamrock Gleissner är bandledare/spelande tränare och har skrivit det mesta på CD:n. Och det är visor som har både sting och känsla. Det är lite som förr när visvågen var som högst och vågtopparna nådde överallt. Sådana är Billeys texter.
På skivan hörs också namn som Kenny Håkansson och Ewert Ljusberg och en rad andra som Gertrud Stenung på cello. Det är visa, det är progg, det är pop, det är country. Det växlar fort mellan stilarna och hela tiden med samma glada humör.
En riktig rökare är Till den som tänkte tanken om borgargardet. Jo, det är Dan Anderssons text som blivit vild och arg punk i en tonsättning signerad Gleissner och det känns helt rätt. Dan Anderssons text är punk, i vart fall på den här skivan. Texten passar som punk.
Som om någonting har hänt, är en kul skiva som känns hur aktuell som helst.
Köp den här skivan om du vill underhållas.”

Lennart Götesson, Dala-Demokraten
7/10 2005


”Billey Shamrock vår mest bokade middagsentertainer och absolut en av de främsta i Sverige inom gebitet skapa trivsel kring och under middag.
Billey toastmastern – entertainern – stand up-komikern är en hybrid av Babben Larsson och Lasse Berghagen. Således får man en komplett blandning av trevliga visor, allsång och roliga anekdoter om bl a Cornelis. Billey är också med hela kvällen och intar scen när det så är läge.”

Från artistbokaren Swealandz Artistförmedlings hemsida
2005


”Som vanligt och till allas glädje hade vår egen trubadur, Broder Billey Gleissner gitarren med sig. Han öste ur sin rika källa av visor och anekdoter, vilket väckte allmän munterhet och instämmande i kända melodier.”

2005


”Sist men inte minst måste Stockholmslogens O.M. Billey Gleissner nämnas. Han framträdde som entertainer vid ett flertal tillfällen under banketten, och hans härliga visor och underfundiga humor rev ner den ena applådåskan efter den andra.”

2005


”Tack för att du kom ner till Klubbhuset Nyårsdagen. SUPER-lativen haglar. Du skall veta att du är omtyckt. Orden jag hörde efteråt var: värme, professionalitet, samt ”Fan vilken bra kille, ta med honom till Klubbholmen!”

Krister Ulvenhoff
Heleneborgs båtklubb
2/1 2005


”Kanske Sveriges roligaste trubadur!”

Svenska Visteatern
Hässelby slott
18/10 2004


”Vill tacka gästande publik och Trubadurerna Billey Shamrock och Ewert Ljusberg för en synnerligen trevlig kväll i går fredag.”

Ove Strandh
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Oj, vilken kväll!!! Härlig stämning och salen full av visälskande människor. Evert är en naturbegåvning med sin norrländska humor och sin kraftiga röst. Hans olika dialekter är underbara att lyssna på. Tack för ”Briggen Blue Bird”`! Billey är en underhållande trubadur som kompletterar Ewert perfekt. De kände publikens önskan att de aldrig skulle sluta. Kvällen blev lång men tiden rann iväg för fort. Jag hoppas på flera visaftnar som denna.”

Barbro Klinga
Visklubben FrejsFik
26/3 2004


”Klockan 13.00 klev en ung (40 år nyligen fyllda) tjusig kille upp på scenen, Billey Shamrock.
Hans intressen är visor och föreningsliv samt han vill bli författare. Pappan hade färgaffär på Hornsgatan och där började Billey arbeta redan som sjuåring som springpojke. Han hade härligt ljud i sin gitarr och spelade och sjöng Cornelis Vreeswijk som har gjort 865 lyriska verk varav över 400 inspelade på skiva. Ove Törnquists mest tungvrickande låtar fick vi höra. ”Dagny kom hit och spill” framförde han med en nick till Dagny Löfberg som bugade och tackade. Med glimten i ögat talade han om för oss, som eventuellt funderar på att bli trubadurer, ”att det alls inte är så lätt som det ser ut”. Han berättade också historier bl a om de två grabbarna som träffades utanför konsum. Den ena grabben säger ”Vi har fått en ny farsa” – ”Jaha, vad heter han då”? – ”Göte Hansson” – ”Jaha, han är bra, för honom hade vi i fjol”.
Det blev även låtar av Bellman, Dan Andersson och Robban Broberg.
Vi önskar Billey framgång, det är han värd. Hoppas vi får höra honom igen.”

Rut Sundén
SPF Fruängen
24/2 2004


”Mina vänner! Först och främst vill jag tacka Er för en formidabel insats i Kratte Masugn. Jag tror att ni har varit med och höjt medvetandenivån för deltagarna på vårt läger – därmed har ni också varit med och påverkat vår idrott de närmsta åren… (de´ du Billey…)”

Per Svensson
Utbildningskonsulent
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
27/9 2003


”Tack för en kanonkväll i fredags. Ett gäng upprymda människor gick hem och var lyckliga av kvällens begivenheter. Billey, en härligt galen kille, som var duktig att spela gitarr och sjunga. Våra skrattmuskler fick jobba för högtryck. Samuel Trygger, en otroligt positiv överraskning, vilken röst, vilken glöd. Båda två hade en fin kontakt med publiken, det var nästan magiskt. Jag fick en längtan att att krama om dem, och det gjorde jag också efteråt. Ibland får livet extra lyskraft.”

Elsie och Ivar
Gäster på Visloftet FrejsFik
21/3 2003


”Du ska veta att det sagts många positiva ord om dig här på Sparbanken idag. Än en gång STORT TACK för i fredags.”

Jennie Widestrand
Sparbanken Västra Mälardalen
10/2 2003


”Jag vill passa på att tacka så mycket för din insats på vår julfest den 20 dec. Alla som jag har pratat med tyckte att du gjorde ett toppenframträdande och att julfesten var lyckad.”

Kenneth Ahlfors
General Electrics Medical Systems
21/12 2002


”Dagen jag aldrig glömmer. Tack för en fantastisk underhållning!”

Bo Westerling
(I samband med sin 60-årsdag)
29/7 2000


”Tack för den trevliga kvällen på puben. Du satte nog publikrekord den gången. Alla hade roligt! Kom gärna och spela flera gånger. Tack!”

Tarja Hellman
Brf. Tre Källor,
2000


”Ett jättestort, varmt tack för ditt fantastiska uppträdande! Kvällen blev suveränt lyckad tack vare dina låtar och historier. Jättemånga har frågat var du finns. STORT TACK IGEN!”

Sussi Pettersson
Uppsala
8/4 2000


”Ellevilt på åsheim med 3 Vise-Menn & 1 Svenske! Billey Shamrock er svensken i gruppa. En munnrapp, energisk og spretten fyr med glimt i øyet. Flink till å synge og spille! Dette satte publikum virkelig stor pris på. ”

Tidningen Kragerø blad Vestmar
(I samband med 3 Vise-Menn & 1 Svenske´s turné)
Norge
17/3 1999


”Takk for fenomenal musikk-innsats på Midtsommarafton! Du bidrog i høy grad til at stemningen ble så bra! Vi hade en strålende feiring, og det var tydeligt at gjesterna våre (såvel som oss) hygget seg!”

Grethe Bakken
Braathen SAFE, Norge
1997


”Tusen tack, du höjde stämningen med 100%!”

Lasse Pettersson, Sven Wixner Bil AB
november 1997


”Underhållning bjöds också mellan varven. Billey Shamrock och Samuel Trygger sjöng bitska sånger. Billey Shamrock inte bara sjöng, han var en förträfflig konferencier också.”

Tidningen Syndikalisten
juli 1997


”Han sitter inne med en mektig allsidighet. Her finns friske og frejdige traller, humoren, spark mot byråkratiet, den stille vare lyrikk, viser i rock-stil osv.
Tross sin unge alder har Billey Shamrock turnert flittig gjennom Sverige i mange år. Dessuten har han skrevet en mengde viser sjelv og har blitt ”oppdaget” i både Danmark og Norge.
Skal han karakteriseres med få ord, så blir det ettertenksomhet og underfundighet – kryddet med humor!”

Kalle Zwilgmeyer
Ordförande i föreningen NordVisa
Danmark
1997


”Konferencier, underhållare och medarrangör – Billey Shamrock var en positiv upplevelse med alla sina upptåg och roliga historier. Dessutom höll han ordning och reda på scenen.”

Tidningen Härjedalen
juni 1990
(I anledning av Hede Musikfestival)